• Stuga

  stuga
  Finn lugnet och harmonin i ett av Smålands naturskönaste områden mellan Tranås och Gränna. Där finner Du vårt timrade gårdshus från 1860-talet. Har Du lust sjunker Du förstrött ner med en god bok i skuggan av syrénbärså´n medan barnen spelar fotboll på den egna tomten. Ta bilen eller cykeln 2 km längs en slingrande skogsbilväg, där en trolsk stillhet och nästan norrländsk tystnad möter Dej i form av sjön Vänstern ”den väna sjön”.

  Denna klarvattensjö erbjuder Dej härliga bad vid en liten sandstrand, ganska långgrund där Du har god uppsikt över barnen. Är Du fiskeintresserad tar Du roddbåten som ingår i hyran för en tur i Vänsterns fiskrika vatten som innehåller rikliga mängder av framförallt gädda och abborre, om Du har tur i rekordklass.

  Gillar Du promenader eller skogsvandringar kan Du få Ditt lystmäte i de svamprika skogarna runt gården och framförallt i det natursköna området mellan sjöarna Frucken och Vänstern där Du längs Vänsterns östra strand finner 300-hundraårig tallskog på klippavsatser som stupar ner i Vänsterns djup.

  Fakta om stugan

  Huset Du bor i är fullt modernt 80 kvadratmeter i två våningar. Bottenvåningen innehåller storstuga med braskamin, TV, kök med kyl-frys-micro och utrustning för 6 personer, wc och dusch. Övervåningen innehåller två sovrum ett med 2 och ett med 4 bäddar. Ni disponerar även utemöbler, grill, diverse spel som finns i intilliggande gårdshus.

  Är Du kulturellt och historiskt intresserad har Du hamnat helt rätt, i centrum av Per Brahes Gränna-Visingsö, Pälsstaden Tranås eller varför inte Rökstenen och Alvastra klosterruin i Ödeshög. Avståndet till historiska Vadstena slott och kloster är heller inte oöverstigligt,(ca. 70km).

  En tur till Astrid Lindgrens Värld är uppskattat och roligt för både barn och vuxna, (ca 100km)