• Om Sjöarps gård

  irene-urban

  Irene & Urban

  Välkommen att titta in till oss på Sjöarps Gård, vi heter Urban och Irene. På gården finns också 5 hundar,en vallhund- bordercollien Tuff , 2 jakthundar, drevrarna Ticka och Morris och deras 2 tikvalpar, Molly och Ila.

  Gården

  Sjöarp är från början en jord- och skogsbruksfastighet, där vi är tredje generationen i släkten som driver den. Urbans morfar köpte en av gårdarna strax efter kriget i mitten på 40-talet och det har senare blivit ytterligare 2 gårdar införlivade med denna. Vi blev ägare 1979 alltså för 30 år sen, en tid som gått fruktansvärt fort. Däremellan var Urbans föräldrar ägare och drev då gården som deltidssysselsättning eftersom de också hade butik i Tranås.

  Under resans gång har det fötts och utvecklats flera olika idéer och projekt bl.a. fiskodling, rökeri, köttproduktion, uthyrning, turism och nu senast ett båthus för arrangemang och konferenser för mindre grupper.

  Gården omfattar 230 ha landareal fördelat på 180 ha skog resten åker och bete och 160 ha vatten fördelat på innehav i 3 olika sjöar nämligen Frucken, Vänstern och Kalven.